Workshop Keramiek in Gouda

Wil je zelf eens met je handen in de klei ? Even uit je hoofd. Dat kan! Er zijn weer nieuwe data voor workshops bij Kleiwerkplaats Witheet.

Het atelier zit op een bijzondere plek in Gouda, namelijk het terrein van de voormalige asfaltfabriek (www.goudasfalt.nl). Je gaat tijdens een relaxte ochtend zelf wat moois maken.  Lekker creatief bezig zijn. De data voor de komende tijd:

  1. Zaterdag 5 november 2022 – nog één plaats beschikbaar
  2. Zaterdag 26 november 2022

Inhoud van de workshop keramiek

Een workshop duurt 2,5 uur. Dit geeft je voldoende tijd om bijvoorbeeld een beker, tuinobject, schaaltje of een tegel te maken. We werken met handvormklei (geen IJsselklei). Je maakt in een ontspannen sfeer een eigen werkstuk tijdens een gezellige ochtend. Aan het eind van de ochtend pakken we het voorzichtig in om te drogen.

  • Je krijgt informatie over de basistechnieken van handvormen;
  • Je maakt zelf een klein werkstuk van klei (tweede werkstuk + €5,-);
  • Je kunt dit versieren met engobe (gekleurd kleislib);
  • Na het drogen wordt het biscuit gestookt voor je, en vervolgens transparant geglazuurd;
  • Na de tweede glazuurstook krijg je bericht om het op te halen. Het is bruikbaar keramiek geworden!

Kosten & inschrijven

We werken in een kleine groep van maximaal 6 personen. De kosten van de workshop bedragen €55,- per persoon. Dat is inclusief koffie of thee, klei, glazuren en stoken. Het werkstuk moet na de workshop eerst drogen voor het kan worden gebakken. Het wordt daarna voor je geglazuurd (transparant) en gestookt in de keramiekoven. Je krijgt bericht zodra het gereed is om op te halen.

Inschrijven via fenna@witheet.eu of app naar 06-12366326