In 2020 heb ik Kleiwerkplaats Witheet opgericht. Na het afronden van de driejarige studie tot keramist aan de Nederlandse Keramiek Opleiding, ben ik op zoek gegaan naar Goudse klei. Vervolgens heb ik een jaar proeven gedaan voordat de keramiek van lokale klei vorm kreeg.

Voor het maken van eigen glazuren zijn nog steeds veel proeven nodig. Zo blijft het een interessante ontdekkingstocht. Het is ook een interessante ontdekkingstocht om een idee dat iemand beschrijft voor een product vorm te geven. Dat kost tijd maar het resultaat is uniek, geen massa productie maar handwerk.

Ik vind het mooi om met materialen te werken die uit de natuur komen, zonder hier schade aan te berokkenen. Werken met klei is werken met de natuur, en met je handen. Het gaat echt om de elementen water, aarde/klei, lucht en vuur. De klei komt uit het water dat langs mijn atelier op GOUDasfalt stroomt, de Hollandsche IJssel. Het atelier en grondstof liggen naast elkaar, dat is toch fantastisch?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Schrijf je in en ontvang maandelijks nieuws over workshops en nieuwe producten. En volg zo mijn weg van projectmanager naar pottenbakker!

Handgemaakte – duurzame – lokale keramiek

Contact

Kleiwerkplaats Witheet

Tel 06-12366326
fenna@witheet.eu

De producten zijn te bekijken in mijn atelier op GOUDasfalt, direct links van de ingang. Ik ben er vaak in het weekend en op woensdag. Wil je zeker weten dat je mij treft dan is een afspraak maken handiger. We kunnen je wensen bespreken om een eigen idee te laten maken, of een uniek cadeau voor bijvoorbeeld een bruiloft.

Bezoekadres

Gouderaksedijk 32
2808 NG Gouda